8 Weken gezond met Ann

Meer weten over voeding en gezond leven? 

Studieduur: 2 uur videolessen + 6 uur oefenstof

anousjka de graaf : ann

Inleiding:

Je wilt afvallen en hebt al van alles gedaan. Het is zo frustrerend, want je weet exact wat gezond en ongezond is en toch houd je elke keer het afvallen niet vol! Het liefst smijt je alle dieet- en voedingsboeken die je de afgelopen jaren hebt verzameld in de prullenbak, want je gelooft niet meer dat tussendoortjes weglaten, suikervrij eten, maaltijdvervangers nemen of allerhande diëten jou helpen om definitief met die irritante overtollige kilo’s af te rekenen. Je twijfelt aan jezelf. Gaat dit ooit goedkomen? Wil ik dan misschien helemaal niet afvallen? Moet ik mijn lijf met die uitpuilende vetrollen dan maar accepteren?

Na deze training kan je:

  • Begrijp hoe jouw lichaam en brein werken; de weegschaal niet bepaalt langer of je gezond/goed bezig bent 
  • Wees de baas over wat je eet; jij bepaalt hoe jouw relatie met eten eruit ziet en niet andersom.
  • Raak de kilo’s blijvend kwijt, want jij weet precies wat je moet doen en laten om jezelf te herpakken als je de weg even kwijt bent.

Inhoud training:

Week1: Je komt erachter hoe jouw brein jouw keuzes negatief beïnvloed en je saboteert bij je afvalproces.
Week 2: Je ontdekt hoe slaap jouw afvalproces kan ondersteunen en hoe je voor goede en voldoende slaap zorgt.
Week 3: Stress is een killer in jouw afvalproces. Wat is stress eigenlijk, wanneer heb je het (vaker dan je denkt!) en hoe voorkom je het?
Week 4: Ontspanning is belangrijk als je wilt afvallen, maar wist je dat bijna iedereen een verkeerd beeld heeft van wat ontspannen is?
Week 5: Eet je wel altijd omdat je trek hebt of is er iets anders dat jou richting de koelkast of snacklade drijft?
Week 6: Voeding mag uiteraard niet ontbreken. Wat ligt er zoal op je bord? Wat is eigenlijk gezond? Wat zijn goede hoeveelheden?
Week 7: Koolhydraatarm eten, een must of misschien niet eens echt nodig om af te vallen? En hoe beïnvloedt je bloedsuikerspiegel je          verlangen

Week 8 : Speciale verrassing