Leer omgaan met sociale beperkingen

Studieduur:
Certificaat na examen:

Schermafbeelding 2023-03-20 om 19.03.41

Inleiding

Mensen met een sociale beperking functioneren in groepsverbanden niet volgens de algemene ‘norm’ en worden dan als ‘anders’ ervaren door de buitenwereld.

We hebben het onder andere over mensen met een persoonlijkheidsstoornis, extreme verlegenheid, of een vorm van autisme. Deze cursus gaat dieper in op de verschillende vormen van ‘sociale beperkingen’ en bespreekt manieren om hiermee om te gaan.

Deze cursus is opgebouwd rond het begrip ‘sociale beperking’, waarmee we in algemene zin bedoelen dat iemands communicatie en het gedrag daaromheen in negatieve zin worden beïnvloed door zijn of haar sociale vermogen.

We hebben een aantal cursussen gebundeld die hierop betrekking hebben. Deze cursussen verschaffen kennis over verschillende vormen van sociale beperking, variërend van verlegenheid tot persoonlijkheidsstoornissen en vormen van autisme.

De cursus is tevens interessant voor collega’s en naaste kennissen van personen met een sociale beperking. Zij leren het gedrag beter te begrijpen en krijgen tips en trucs om beter met dit gedrag om te gaan.

 

Inhoud training:

  1. ADHD en sociale interactie
  2. Persoonlijkheidsstoornissen
  3. Verlegenheid
  4. Omgaan met moeilijke mensen
  5. Asperger vragen
  6. Zelfvertrouwen