Cursus bloggen

Studieduur: 2 uur
Certificaat na examen: Ja

Schermafbeelding 2023-03-20 om 19.26.10

Inleiding

In leer bloggen in 30 minuten wordt je uitgelegd hoe jij een blog voor je bedrijf kan opzetten. In het eerste filmpje wordt er gekeken de definitie van bloggen. Ook wordt het verschil benoemd tussen het bloggen van vroeger en het hedendaagse bloggen.  Ten slotte wordt er uitgelegd waar je naar moet kijken bij het kiezen van een platform voor jouw blog. Hierbij wordt er gelet op je eigen voorkeuren.

In de tweede video wordt er voornamelijk gekeken naar het rendabel maken van jouw blog, en op welke manier je dit het makkelijkst kan herkennen. Dit noemt men Evidence of Monetizable Interest, wat in het Nederlands vertaald naar het Herkennen van Rendabele Interesse. Bij deze stappen leer je hoe je van je blog een niche maakt, en welke sites je hiervoor kan gebruiken.

Filmpje nummer drie gaat over welke (social-)media je kan gebruiken voor je blog, en welke vorm blog het best bij jou past. Ook laten ze je zien dat een thuisbasis erg belangrijk is voor jouw blog, en hoe je dit mooi neerzet. Ten slotte krijg je te horen dat je al vanaf het begin op zoek moet zijn naar manieren van geld verdienen met je blog.

In het laatste deel gaat het vooral over het genereren van traffic op jouw blogpagina, en hoe je dit automatisch kan laten verlopen. Hier worden acht principes benoemd die je daar bij kunnen helpen. Ook wordt er nog een kleine samenvatting gegeven.

Inhoud training:

  • Bloggen om een bedrijf te bouwen.
  • Herkennen van rendabele interesse.
  • Vanaf het begin rendabel zijn.
  • Genereren van traffic.