Hoe realiseer ik mijn doelen?

Studieduur: 3 uur
Certificaat: Ja

Schermafbeelding 2023-03-15 om 22.18.08

Inleiding

Het klinkt zo makkelijk: doelen stellen en deze ook realiseren. Toch zie je in de realiteit dat mensen vaak doelen voor zichzelf stellen die uiteindelijk te hoog gegrepen blijken te zijn, niet duidelijk genoeg zijn of niet uitvoerbaar zijn. Het is iedereen wel eens overkomen. Toch is het niet nodig om jezelf te moeten teleurstellen en toe te moeten geven dat je een doel niet kunt halen. Hoe je ervoor zorgt dat je je doelen wél kunt realiseren, leer je in de training ‘je doelen realiseren’.

Het begint allemaal met duidelijkheid en focus. Als je weet waar je heen wilt, dan pas kun je gaan uitstippelen hoe je daar moet komen. Echter, gedurende de reis die je aflegt naar je doel, zal je obstakels tegenkomen. 

Hoe ga je om met mensen die je niet steunen? 

Wat doe je als je fouten maakt? 

En wat kun je doen om ook daadwerkelijk gefocust te worden? 

Al deze vragen worden beantwoord in de tiendelige videotraining. Je leert niet alleen hoe je een plan voor jezelf uit kunt stippelen, maar ook welke gevaren je eventueel tegen zou kunnen komen en hoe je dit vermijdt.

Daarnaast wordt in deze video’s uitgelegd aan welke eisen een doel moet voldoen om ook realiseerbaar te zijn. Om te voorkomen dat je begint aan het behalen van een doel dat uiteindelijk niet haalbaar blijkt te zijn, moet je je doelen eerst goed analyseren. 

Waarom is dit voor jou een belangrijk doel? 

En de je het voor jezelf, of voor anderen? 

Ook heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van SMART-doelen, maar wat houdt dat in als het gaat om een levensdoel?

 

Kortom: deze training is voor iedereen die de wens heeft om doelen te realiseren. Stap voor stap word je meegenomen in het opstellen van een realistisch, haalbaar en acceptabel plan.

Inhoud training:

  1. Introductie
  2. Begin met het eind in gedachten
  3. Voordelen van starten met het eind in gedachten
  4. Zo herken je een tekort aan focus
  5. Onzekerheden verkleinen
  6. Een zinvol leven leiden
  7. Oefeningen in focus
  8. Het terugkrijgen van focus.
  9. Keep your eyes on the ball
  10. Conclusie