Hoe zet ik alles op een rijtje

Studieduur: 2 uur
Certificaat: Ja

Hoe zet ik alles op een rijtje

Inleiding

Training ‘hoe zet ik alles op een rijtje?

Wat zouden we moeten zonder onze hersenen? Ze zorgen ervoor dat wij goed blijven functioneren, op goede ideeën komen en onze doelen behalen. Maar tegenwoordig krijgen onze hersenen ook veel te verduren. We moeten constant presteren en staan onder veel druk om alles zo goed mogelijk te doen. Dit kan ontzettend overweldigend zijn voor onze hersenen, en hierdoor komen veel mensen niet tot rust in hun hoofd. 

Herken jij je hierin? In de videotraining ‘hoe zet ik alles op een rijtje?’ krijg je tips over hoe je om kunt gaan met de constante onrust in je hoofd. 

Al die gedachten, zorgen en angsten noemen we ook wel mentale rommel: het neemt onnodig veel ruimte in in je hoofd en daardoor is er minder plek voor belangrijke dingen zoals je doel willen bereiken en zelfvertrouwen. Om deze mentale rommel op te ruimen, is het belangrijk dat je op een rijtje zet waar die rommel vandaan komt en waarom het zo belangrijk voor je is. Dit schaamte voor of verdriet zijn over iets wat is gebeurd in het verleden, maar ook angst voor wat de toekomst zal brengen. In deze cursus leer je hoe je hier mee om kunt gaan en wat je kunt doen om meer ruimte vrij te maken voor écht belangrijke dingen. Heb jij ook het gevoel dat de druk van het verleden of van de toekomst je weerhoudt om in het heden te leven en je doelen na te streven? Dan kan deze training je hierbij helpen. Je creëert ruimte in je hoofd door dingen los te laten en vult deze waardevolle ruimte weer met dingen die er wél toe doen!

Inhoud training:

  1. Verschillende soorten mentale rommel
  2. Het verleden loslaten
  3. De kracht van positief denken
  4. Je focus verbeteren
  5. Conclusie
  6. Examen